پرسش های رایج

سوال 1

سوال : بچه‌ها در سن 10-11 سالگی از تنهایی تاریکی وغیره می ترسند لطفا راهنما ی کنید در این دوره چگونه با بچه‌ها رفتار کنیم؟

جواب: ترس های گوناگون:
کودک از لحظه‌ای که به دنیا می‌آید، در برابر دو محرک واکنش ترس نشان می‌دهد
1- یکی صدای بلند و 2-دیگری افتادن .در یک سالگی از چهره‌های غریبه می ترسد در دو سالگی ترس بیشتر از صداها (صدای سیفون، جاروبرقی، فریاد بلند) است .کودکان ۳ تا ۵ ساله از موجودات خیالی می ترسند کودکان در این سن جاندار پندارند یعنی موجودات خیالی مثل هیولا غول دیو و مانند اینها را در ذهن خود تصور می‌کنند. در سنین بالاتر افزون بر ترس های دوران کودکی ترس از تاریکی نیز شایع است که تا ۱۲ و گاهی تا ۱۴ سالگی نیز ادامه دارد .کودکان بین ۲ تا ۷ سال حدود چهار تا پنج نوع ترس دارند که هر چهار و نیم روز یکبار خود را نشان می‌دهد اگر از این حد بیشتر و ترس کودک طولانی شد باید درمان شود
ترس نوجوان
گفتگوی کودک درباره ترس از ترس او می کاهد. توجه داشته باشید که درباره این مسئله بیش از حد همدردی نکنید
راهکارهای مقابله: 1-شمارش از عدد ۱۰۰ بصورت برعکس 2-شمارش چیز هایی از قبیل سرامیک ها در حمام، موزاییک ها یا اجناس در فروشگاه، کتابهای موجود در قفسه3- تنفس عمیق( اکسیژن حتما باید به فضای داخل شکم برسد) 4-کسب آرامش در بستر با تنفس عمیق( ۴ شماره دم، دو شماره حبس نفس ،و چهار شماره بازدم) 5-تصور کلمه آرامش یا آرام در آسمان با حروف درشت سفید یا ابر 6-کشش عضلانی (سفت و شل کردن عضلات و تکرار کلمه آرام)
ترس مفید
لازم است کودک در سطح معینی ترس داشته باشد برای مثال خوب است تا حدی از غریبه ها بترسد تا به هرکسی اعتماد نکند تا حدی از آب بترسد تا خود را در داخل استخر نیاندازد. برخی والدین برای مصون ماندن کودکان از خطرها آن را بیش از حد می‌ترسانند که نتیجه خوبی ندارد .هیچ گاه فرزندتان را از خدای بزرگ و مهربان به شدت نترسانید چراکه تصویری نامطلوب از او در ذهن آنان نقش خواهد بست

سوال 2

سوال : رشته تحصیلی هنرستان و دانشگاهم حسابداری بود خیلی به رشته حسابداری علاقه داشتم ولی تا مقطع کاردانی بیشتر نخوندم خداروشکر موفق هم بودم چند سال هم کار کنم بعد تصمیم گرفتم دوباره ادامه تحصیل بدم شرایط که بررسی کردم امکان تحصیل توی حوزه علمیه با شرایط من سازگار بود الان سال چهارم حوزه سطح دو هستم و باید از الان برای سطح سه انتخاب رشته کنم چند تا رشته را دوست دارم ولی نمیتونم بهترین را انتخاب کنم و اینکه بین انتخاب ادامه تحصیل در حوزه یا دانشگاه نیاز به راهنمایی دارم (سوال کننده خانم)

جواب:  به نظر شما باید هدف زندگی خود را ابتدا مشخص کنید از این نوع تغییر در مسیر تحصیلی و این شک در انتخاب رشته و حتی شک در بین حوزه و دانشگاه بیانگر شفاف نبودن هدف زندگی است
پیشنهاد می شود چند موضوع را برای خود مشخص نمایید و روی انها تامل نمایید
1- شما یک خانم هستید و رسالت یک بانو مشخص است کمی روی ان فکر کنید وقتی نقش اصلی یک بانو را دریافتید به سادگی نوع دانشی را که باید دنبال نمایید مشخص می شود
2- علم و دانش را دنبال کنید برای رفع نیازهای انسانی خود نه مدرک و نه محرک های دیگر مثل شغل بواسطه تحصیل و…
3-هم در حوزه و هم در دانشگاه میتوان برخی علوم را بنا به رسالت خود دریافت نمود و در ان زمینه خدمت نمود
4- رشته تحصیلی خود را بر اساس رسالت خود و نیاز جامعه و استعداد و توانمندی خود انتخاب نمایید

سوال 3

سوال: دانش آموز هشتم به من پیام داده که دچار مشکلی شده و خواسته من کمکش کنم .خواستم بدونم چطوری کمکش کنم که دچار مشکل نشه .چند وقتی است رمان عشق جهنمی رو میخونه که تحت تأثیر شخصیت پسر داستان قرار گرفته و اذیت میشه و با اینکه دیگه نمی خواد بخواندش ولی همش بهش فکر می‌کنه و میگه همش عصبی و بد شدم و به درساش لطمه زده و از بنده مدام درخواست کمک می‌کنه میخواستم بدونم چطور باید این مشکلش حل بشه؟

جواب: از زمان پیدایش رمان تاکنون بیش از ۳ قرن نمی گذرد،ولی طی همین دوران نه چندان طولانی، رمان به یکی از تأثیرگذارترین عناصر زندگی بشر تبدیل شده است. رمان با ساخت ساده و قابل فهم خود سخت ترین و انتزاعی ترین مسائل انسانی را برای همه اقشار جامعه بازگو می کند؛ مسائلی که گاه از چشم تیزبین علومی چون فلسفه و جامعه شناسی نیز پوشیده مانده است
در ایران عمدتا شاهد تالیف رمان های عاشقانه ی عامه پسند هستیم و ژانر حاکم بر فضای عامه پسند نویسی ، ملودرام است و نویسندگان ما اغلب به تأسی از محبوب ترین نویسندگان عامه پسند خارجی مانند دانیل استیل و سیدنی شلدون، داستان های عاشقانه روایت می کنند
در این میان دختران نوجوان از طرفداران اصلی رمان های عاشقانه ی عامه پسند محسوب می شوند
دورانی که در آن نوجوانان مشکلات و دغدغه های بسیاری پیدا می کنند. از جمله مشکلاتی مانند : بحران هویت، گوشه گیری و انزواطلبی، تخیل گرایی و افت تحصیلی و دغدغه هایی نظیر فکر کردن به امر ازدواج و جنس مخالف. نوجوانان برای کسب اطلاعات بیشتر از مسائلی که دغدغه های ذهنی آنها شده است و آنها را به دنیای بزرگترها نزدیکتر می سازد، راههای مختلفی را امتحان می کنند؛ دیدن فیلم های رمانتیک ، مطالعه رمان های عاشقانه و…. از این قبیل روش ها می باشند. نوجوانان با خواندن اینگونه رمان ها تصویری از آینده را برای خود ترسیم می کنند که با واقعیت های جامعه تطابق ندارد و تجسمی است از زندگی رویایی و غیر واقعی.
در این دوران، توجه کردن به مسائلی که می تواند بر الگوپذیری و هویت یابی نوجوانان تأثیرگذار باشد، بسیار مهم است
به نظر می رسد میان مطالعه ی رمان های عاشقانه ی عامه پسند و الگوپذیری دختران نوجوان، تغییر رفتار و نگرش آنها به ویژه نسبت به خود ،خانواده و محیط اطرافشان ،رابطه وجود دارد.
– به نظر می رسد بین مطالعه رمان های عاشقانه ی عامه پسند و تمایل دانش آموز به تخیل گرایی (معمولا بصورت تخیلات عاشقانه)، رابطه وجود دارد.و رمان های عاشقانه تمایل دانش آموزان به ازدواج زودهنگام را به همراه دارد و همچنین باعث افت تحصیلی می شود
رمان های عاشقانه و تشدید تمایل دانش آموزان به گوشه گیری و انزواطلبی و همچنین افزایش علاقمندی آنان به مطالعات آزاد را به همراه دارد
به نظر می رسد بین رشته ی تحصیلی دانش آموزان (ریاضی، تجربی و انسانی) و علاقه ی آنها به مطالعه رمان رابطه وجود دارد و میان علاقه دانش آموزان به خواندن رمان های عاشقانه و وجود مشکلات عاطفی در درون خانواده (مشاجرات پدر و مادر) رابطه وجود دارد.
رمان های عاشقانه ی عامه پسند یعنی رمان هایی که بر پایه ی مضمون عشق و حوادث عاشقانه نوشته شده باشند ،اما فاقد استانداردها و ارزشهای هنری هستند و یکسری کلیشه ها در آنها کاربردهای فراوانی دارد؛ از قبیل : سوژه ها و داستان های عاشقانه ی تکراری ، شخصیت پردازی های تک بعدی و ساده ،پایان های خوب و رویایی ،اسامی و طرح های روی جلد مشخص و تکراری و … .
با این توضیحات راجع به این متربی عزیز که فکر و خیالها به او هجوم می اورد باید روی این نقاط او را کمک داد
الگوهای مناسب معرفی نمود زیرا این رمان ها شخصیت های غیر واقعی و یا شخصیت های نمادین (مانند شخصیت های کارتونی یا
داستانی ) را الگو و سرمشق قرار می دهند.
راجع به خیالبافی با او صحبت کنید .خیالبافی یکی از اشکال خواب یا رؤیا (در شب یا روز است) که طی آن شخص اعمال خاصی را در پندار خود انجام می دهد. خیالبافی نقش مهمی در زندگی، خصوصاً در شرایط ناکام کننده تجربه روزانه دارد.
تعریف تخیل از نظر روان شناسی بدینگونه است: تخیل به عنوان فعالیت ذهنی فرآور است که در برابر برگردان، باز فرآوری یا به طور دقیق تر، در برابر روند بازفرآوری یا تکرار اطلاعات به دست آمده از سوی فرد قرار دارد
تخیلات عاشقانه:منظور از تخیلات عاشقانه تصاویر و داستان های عاشقانه ای می باشد که نوجوانان (بخصوص دختران نوجوان)،در پندار خود تجسم می کنند.

فکر های سازنده از جمله خود شناسی و امام شناسی و خدا شناسی و اهداف زندگی و… می تواند جایگزین خوبی باشد

سوال 4

سوال:یک هفته ای هست که متربی ام میگه همیشه درحال گریه کردن هست خودشم دلیلش رو نمیدونه و باخانواده راحت نیست که درد دل کنه.ومیگه به دوستام اعتماد نمیتونم بکنم .
یکماه پیش هم کرونا گرفته. همش تو خونه هست خانواده اجازه بیرون رفتن نمیدن. میگه حوصله درس خوندن هم نداره تا میخواد درس بخونه اشکش میاد.

جواب: از اینکه متربی به شما اعتماد کرده و درد دل کرده استفاده نمایید و برای کمک به او استفاده کنید
گاهی اوقات گریه کردن بی دلیل شرایطی گذراست و بدون این که مساله‌ساز شود، خاتمه می یابد. اما اگر با تغییرات احساسی شدید مواجه شد که زندگی را برای او دشوار کرده است، ریشه یابی و کشف دلیل این شرایط اهمیت دارد
برخی دلایل :
کمبود خواب
به طور میانگین، فردی بزرگسال به حدود 7 تا 9 ساعت خواب در 24 ساعت نیاز دارد. کمبود خواب می تواند بر چگونگی پردازش احساسات انسان تاثیرگذار باشد. به طور خاص، واکنش پذیری احساسی تغییر کرده و مغز توانایی خود برای تمایز بین مساله ای مهم و آنچه جزئی یا قابل مدیریت است را از دست می دهد. در نتیجه، هر چیزی می تواند شبیه به مشکلی بزرگ به نظر رسد. حتی محرک های کوچک می توانند موجب واکنشی با احساسات بیش از حد شوند.
استرس و خستگی
سبک زندگی استرس‌زای او ممکن است دلیل اصلی گریه کردن های بی دلیل باشد. در حقیقت بدن از طریق گریه دریچه ای برای خلاص شدن از فشار بیش از حد باز می کند. فشار بیش از حد می تواند احساس خستگی شدید و فقدان انرژی را موجب شود. همچنین، این شرایط می تواند موجب علائم جسمانی مانند سردرد، مشکلات گوارشی، و درد شود.
بی ثباتی عاطفی
بی ثباتی عاطفی شرایطیست که معمولا در افراد مبتلا به آسیب های عصبی یا بیماری هایی که بر شیوه پردازش احساسات توسط مغز اثرگذار هستند، دیده می شود. بی ثباتی عاطفی موجب گریه یا خنده ناگهانی، غیر قابل کنترل و بیجا می شود. این شرایط بیشتر در افراد مبتلا به صدمات مغزی تروماتیک، بیماری ام‌اس، زوال عقل، بیماری لو گریگ (ALS)، یا نجات یافتگان از سکته مغزی دیده می شود.
سندرم پیش از قاعدگی
آیا با گریه بی دلیل، نوسانات خلقی یا نفخ در روزهای منتهی به قاعدگی مواجه است؟ این می تواند نشانه ای از سندرم پیش از قاعدگی باشد که نوسانات خلقی در یک یا دو هفته منتهی به قاعدگی را به همراه دارد. این شرایط با آغاز قاعدگی متوقف می شود. همچنین، سندرم پیش از قاعدگی می تواند موجب احساس افسردگی، تنش، اضطراب، و خشم شود. علائم جسمانی می توانند شامل حساسیت به لمس در پستان، خستگی، سردرد، نفخ، گرسنگی، مشکلات گوارشی، و درد شوند. به نظر می رسد این تغییرات با تغییرات هورمونی که طی چرخه قاعدگی رخ می دهند، پیوند خورده اند.
کمبود ویتامین B۱۲
ویتامین B12 نقش مهمی در حفظ سلامت سلول های خونی و عصبی ایفا کرده و به تشکیل DNA کمک می کند. کمبود این ماده مغذی می تواند به افسردگی و گریه بی دلیل، بی احساسی، و تحریک پذیری منجر شود. همچنین، کمبود ویتامین B۱۲ می تواند به بروز علائمی مانند ضعف، خستگی، کاهش وزن، بی اشتهایی، یبوست، مشکلات عصبی، مشکلات تعادلی، حافظه ضعیف، سردرگمی، احساس درد در زبان یا دهان، و کم خونی مگالوبلاستیک منجر شود. از جمله منابع غذایی خوب برای این ویتامین می توان به جگر گاو، تخم مرغ، گوشت، ماهی، و محصولات لبنی اشاره کرد. برخی افراد ممکن است به واسطه شرایط بدن خود در جذب ویتامین B۱۲ با مشکل مواجه باشند که در این شرایط پزشک می تواند بهترین روش درمان برای مقابله با کمبود را ارائه کند.
قند خون پایین
قند خون پایین یا هیپوگلیسمی به طور معمول در افراد مبتلا به دیابت دیده می شود و می تواند در نتیجه به تاخیر افتادن وعده غذایی، مصرف کمتر از حد معمول کربوهیدارت ها، ورزش شدید، زیاده‌روی در مصرف نوشیدنی های الکلی، یا زیاده‌روی در مصرف داروهای دیابت رخ دهد. در موارد نادر، قند خون پایین می تواند در افرادی که به دیابت مبتلا نیستند، رخ دهد که مصرف مقدار بسیار زیاد کربوهیدارت ها، زیاده‌روی در مصرف نوشیدنی های الکلی، سوء تغذیه، روزه گرفتن، انجام عمل جراحی بای‌پس معده، یا شرایط پزشکی، مانند توده ای در پانکراس، بیماری ادیسون یا مشکلاتی در قلب، کبد یا کلیه ها دلیل آن باشند. جدا از به گریه افتادن راحت، تحریک پذیری، و بدخلقی، قند خون پایین می تواند موجب علائم دیگری مانند گرسنگی، تعریق، لرز، خستگی، سرگیجه، و تپش قلب شود. در صورت تشدید شرایط احتمال تجربه علائمی مانند تاری دید، سردرگمی، ناتوانی در تکلم درست، و خواب آلودگی وجود دارد. یک خوراکی شیرین می تواند سطوح قند خون را به حالت عادی بازگرداند.

فهرست